کد خبر 1012247
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۷
ترامپ نمایه - کراپ‌شده

رئیس‌جمهور آمریکا که بارها از تحریم‌های سخت‌گیرانه علیه ملت ایران حمایت کرده روز پنجشنبه ژست حمایت از مردم گرفت.

به گزارش مشرق، «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا که از زمان حضور در این سمت از هیچ توهینی به مردم ایران فروگذار نکرده روز پنجشنبه ژست حمایت از مردم گرفت. 

بیشتر بخوانید:

تحریم‌کنندگان ایران چرا حامی آزادی اینترنت شده‌اند؟

ترامپ مدعی شد ایران آنقدر ناپایدار شده که حکومت اینترنت را قطع کرده تا «مردم بزرگ ایران» نتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. 

رئیس‌جمهور آمریکا در توئیتی دیگر تهران را به تلاش برای جلوگیری از شفافیت متهم کرد و گفت ایران فکر می‌کند دنیا از «تراژدی و مرگی» که آنها به بار می‌آورند خبردار نخواهد شد.

مقام‌های ایران در روزهای گذشته توضیح داده‌اند که قطع اینترنت به دلایل تهدیدهای امنیتی پس از اعلام سهمیه‌بندی بنزین صورت گرفته و به محض رفع مشکلات امنیتی مجدداً برقرار خواهد شد، اما نگرانی دولتی که تنها چند هفته قبل‌تر برای سخت‌کردن تجارت دارو و غذا با ایران قاعده و قانون وضع می‌کرد درباره قطع اینترنت نکته قابل توجهی است.

دولت آمریکا از سال‌های دور علی‌رغم اعمال شدیدترین سخت‌گیری‌ها برای جلوگیری از صادرات اقلام مختلف و ضروری برای مردم، در حوزه اقلام مرتبط با ارتباطات در فضای اینترنت نه تنها تحریمی اعمال نکرده بلکه دستورالعمل‌هایی برای تسهیل مبادلات این اقلام صادر کرده است.

به عنوان مثال، وزارت خزانه‌داری آمریکا فروردین‌ماه سال جاری دستورالعملی برای تسهیل «آزادی‌های اینترنتی» صادر و در آن تأکید کرد: «صادرات و بازصادرات نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای ضروری برای «تبادل ارتباطات شخصی بر روی اینترنت» از ایالات متحده یا از جانب اشخاص این کشور به ایران، مشمول قوانین تحریم‌های آمریکا نمی‌شوند.»

از آن طرف، همین وزارت خزانه‌داری روز ۳ آبان‌ماه سال جاری مکانیسم جدیدی را برای دشوار کردن مبادلات مربوط به کالاهای بشردوستانه با ایران شامل دارو و غذا راه‌اندازی کرد.

این روال به خصوص بعد از فتنه ۸۸ در ایران توسط دولت آمریکا پیگیری شده است. واشنگتن اولین بار ۸ مارس ۲۰۱۰ (برابر با ۱۷ اسفندماه سال ۱۳۸۸) با اضافه کردن متممی به یکی از بندهای قوانین معاملات ایران، تغییر قوانین تحریم‌های آمریکا برای مجاز کردن ارسال خدمات و نرم‌افزارهای مربوط به تبادل ارتباطات شخصی در اینترنت برای ایرانی‌ها را اعلام کرد.  

 «نیل والین»، سخنگوی وقت وزارت خزانه‌داری آمریکا یک روز بعد گفت: «همان‌طور که حوادث اخیر ایران نشان داده، ارتباطات شخصی اینترنتی مانند ای‌میل، چت و شبکه‌های اجتماعی ابزارهای قدرتمندی هستند».

منظور والین از «حوادث اخیر ایران» آشوب‌ها و اغتشاشات پس از دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در سال ۱۳۸۸ بود که گویا مقام‌های آمریکایی را به این نتیجه رسانده بود می‌توان از فضای اینترنت برای راه‌اندازی آشوب و هدایت آن استفاده کرد.

از مجموع این گزاره‌ها می‌توان این را دریافت که حاکمیت آمریکا فضای سایبری و ارتباطات مجازی را جغرافیایی با ویژگی‌های مناسب برای ایجاد اغتشاش و هدایت جنگ نرم علیه دولت‌های مستقل و نظام‌های مخالف با استکبار جهانی می‌بیند. 

رهبر معظم انقلاب در تعبیری در همین باره، رسانه‌ها و دستگاه‌های تبلیغاتی وابسته به استکبار را «میدان‌دارترین عناصر دشمن استقلال ملت‌ها برای به آشوب کشیدن ملت‌ها» خوانده‌اند. 

بر همین اساس می‌توان گفت آنچه در واقع دولت آمریکا را نگران کرده نه حق مردم برای دسترسی به اینترنت بلکه از دست رفتن همین ابزار برای ایجاد آشوب در ایران است.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 14
  • IR ۲۲:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۳۰
    3 1
    هیچ غلطی نمیکنه اولش داد و بیداد میکنه آخرش میگه بیاهم مذاکره کنیم
  • IR ۲۳:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۳۰
    9 0
    اگه مسئولینم کمی نگران مردم بودن ما الان هیچ مشکلی نداشتیم
  • IR ۰۰:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۱
    16 8
    بدون اینترنت آمریکایی فتنه‌گران مجازی هم یتیم می شوند برای همین ترامپ نگرانه جیره خورای مجازیش شده
    • زهره IR ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۱
      4 3
      دم ترامپ گرم که نگرانمونه
  • IR ۰۲:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۱
    14 2
    ترامپ دارو را قطع میکنه روحانی بنزین و اینترنت و اغتشاشگران امنیت جامعه رو بیچاره مردم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس